Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, TELE1'de "gerçek Haber Gerçek Ekonomi" programına katılarak uzun zamandır gündemden düşmeyen EYT konusuna değindi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT yasasına ilişkin önemli bir iddiada bulundu. Erdursun, "Seçimden önce EYT yasası çıkacaktır." ifadesinde bulundu.

EYT yasasının seçim önesinde muhakkak çıkacağını belirten Erdursun şu açıklamaları yaptı:

“Hükümetin gündeminde EYT var mı yok mu bilmiyorum ama halkın bir numaralı gündemi EYT. Rusya ile ABD savaşa girse, o anda hükümet yetkilileri EYT ile ilgili bir açıklama yapsa kimse dönüp savaş haberlerine bakmaz. Yaklaşık 4 milyon 800 bin EYT’li kaldı. Yasa çıksa da EYT’lilerin tamamının emekli olması 10 yılı bulur.

Parkta İBB tarafından yapılan kazı sırasında oluşan su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Parkta İBB tarafından yapılan kazı sırasında oluşan su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

"İnsanların emekliliği 2-17 yıl arasında uzadı"

EYT konusunda bir algı var. Sanki EYT çıkarsa Türkiye’de emeklilik sistemi değişecekmiş gibi… Böyle bir şey yok. EYT son 22 yılda ya da bundan sonra sigortalı olacakları ilgilendiren bir konu değil. Maç oynanırken kural değişti ve milyonlarca kişinin önüne yeni bir şart kondu. İnsanların emekliliği 2-17 yıl arasında uzadı.

Hükümet bu işi çözecek. Neden çözecek? Seçim öncesi seve seve çözecekler. Başka alternatifleri yok. Hükümet şöyle bir taktik izliyor: CHP, İYİ Parti bir konuyu gündeme getirdiği zaman muhalefete bırakmadan o konuyu çözmeye yöneliyor.

EYT’lilerin önemli bir kısmı AK Parti’ye oy veriyor. Seçimden önce EYT yasası çıkacaktır, diye düşünüyorum. EYT’nin yıllık maliyeti yaklaşık 25 milyar lira, 1,5 milyar lira. Türkiye mültecilere 100 milyar dolar harcadı.

ilginizi çekebilir