Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden istifa etmesinin gerekmesi durumunda CHP’nin genel başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hep birlikte başaracağız. Hep birlikte kazanacağız” diye belirten Özel, Cumhuriyet Halk Partisi, bütün süreçlerinde risk analizlerinden sonra B planlarını hazırlar” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, , Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Siyasette her zaman kriz var ve krizi yaşamak kadar aşmak da önemli. Bugün krizin aşıldığı noktada, hem muhalif seçmendeki yüksek motivasyon hem de tüm Türkiye’nin gösterdiği ilgiye bakılınca, bu krizin iyi yönetildiği ve krizden güçlenerek çıkıldığı anlaşılıyor. O açıdan bunu ‘niye yaşadık’ yerine ‘iyi ki böyle aştık’ demek lazım Çok önceden, ‘bir tıkanma olduğunda bu nasıl aşılabilir?’ diye düşünmüştük.

Zaten bunu normal kampanya içinde de uygun bir zamanda dahil edebilmeyi de planlamıştık. Toplumda oluşan moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla, sayın genel başkanımızın denetimi ve yönetiminde bunun çalışmalarını sürdürdük. Ve sonuçta hem Ankara ve İstanbul’un belediye başkanları hem de diğer siyasi partiler olumlu karşıladı. Bu yöntemle masaya dönebilecekleri anlaşılınca, krizden geriye dönüş imkanını, İYİ Parti’nin de masaya dönmesi imkanını verdi.”

"Haksızlığa uğranıldı ama susuldu"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kriz yönetimi sırasında milletvekilleriyle, Parti Meclisi üyeleriyle, tüm yöneticilerle, il, ilçe örgütleriyle, gençlik ve kadın kollarıyla sıfır iletişim talimatının verildiğini belirtti. “72 saatlik kriz boyunca hiç kimse konuşmadı” diyen Özgür Özel, “Yapılan bütün eleştirilere karşı sabırla yaklaşıldı. Haksızlığa uğranıldı ama susuldu. Ve bu sayede krizin aşılması sağlandı” ifadesini kullandı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile görüştü: Terörle mücadelede destek beklediğimizi ifade ettik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile görüştü: Terörle mücadelede destek beklediğimizi ifade ettik