Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, TRT Haber özel röportajında önemli açıklamalarda bulunarak SSK ve Bağ-Kur emeklisine yeni müjdeyi verdi.

Bakan Işıkhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların ne zaman ödeneceğini ilişkin bilgi verdi. Bakan Işıkhan, "Teklifin Meclis'ten geçmesinin ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağ-kur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak" dedi.

Emekliler, ekonomik adaletin sağlanması, insanca yaşam standartlarına ulaşılması ve maaşlarının yükseltilmesi için iktidardan çözüm bekliyor. Bu talepleri gündeme getiren EYT Federasyonu eski Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

Düğün maliyeti en az 500 bin lira... TESK: Kredi desteği gerekli Düğün maliyeti en az 500 bin lira... TESK: Kredi desteği gerekli