Asgari ücret tespit komisyonu Meclis'te tartşmalarına devam ederken, birçok siyasi aprti başkanları ve milletvekillerince Meclis'te emeklilere destek gelmeye devam ediyor.

Emeklilerin asgari ücretin altında aldığı maaşa değinen Gönül Boran Özüpak, emeklinin enflasyonun altında ezildiğini belirterek, emeklinin emeğinin hakkının verilmediğini belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sert tepki gösteren Özüpak, emeklinin yoksullaştırılarak dilenci konumuna getirildiğini söyleyerek, ''Aza kanaat etmeye zorlanan işçi, emekçi ve emekliye inşallah maşallahlarla şükret ve sabret nasihatleri var yersen; Makamlardaki seçilmişlere düşense, gerçeği yansıtmayan "Emeklimizi enflasyona ezdirmedik" beyanatları ile kendine reva gördükleri ballı kaymaklı, ciğerli kebaplı zevki sefalarıyla kaygısız, tasasız yarınlar.

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Ohhh ne Ala! Sayın Siyasi irade; derya deniz kaynaklarımız emeklinin insanca yaşamına sebepken iyiyi yaşamak hakkımızken, neden sadaka ücretlerinize şükredip sabreyleyelim? Emekliye emeğinin hakkını vermiyorsunuz. Emekliyi enflasyona ezdirdiniz, emekliyi yoksullaştırarak dilenci konumuna getirdiniz.

Sayın Siyasi Irade; Şükrümüzü yaradanımıza biz yaparız verdigi canla o bizde. Sizler; politikalarınızla yoksullatırıp daha da yoksul toplum oluşturma gayretinden vazgeçip; Kaygısız, yarının korkusunu taşımadan insanca yaşamakla Emeklilerin emeğinin hakkını hakkaniyetli,adil ve adaletli vermek zorundasınız. Bir sana hepsi bana siyasetinize güven kalmadı. Hatırlatan Emeklileriz.'' şeklinde açıklama yaptı.