Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Bartın’da dün akşam saatlerinde madende meydana gelen patlama sonucunda 41 madencimiz hayatını kaybetti.

41 işçinin can verdiği maden ocağı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’deki en ileri imkanlara sahip” dedi. "Tabii birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil. Bizim kader planına inanmış insanlarız, kader planına inandığımız için de bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar  her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan bu açıklamanın ardından hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Makaracı köyüne giden Erdoğan ile patlamada hayatını kaybeden bir işçinin ablası arasında dikkat çeken bir konuşma yaşandı.

Erdoğan, “Ne gerekiyorsa bundan sonra bunların takibi yapılıyor. Biliyorsunuz şu an itibariyle Türkiye’de maden işlerinde en ileri yer burası. Daha geçen bir ay içerisinde bakanım ve sendika burada incelemede bulundu” ifadelerini kullandı.

"KARDEŞİM BİZİ PATLATACAKLAR DEMİŞ"

Acılı kadın ise bunun üzerine kardeşinin patlamadan 10-15 gün önce uyarıda bulunduğunu belirterek “Kardeşim 10-15 gün önce burada gaz kaçağı var, burayı patlatacaklar demiş. Nasıl ihmal edildi? Patlatacaklar bizi burada demiş, bunu 10-15 gün önce söylemiş. Kardeşimin içine doğmuş. Kardeşim göz göre göre şehit oldu” dedi.