ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), UFO varlığına dair ortaya atılan iddiaları incelemek üzere yeni birimini kurdu.

TikTok, yapay zekayla üretilmiş içerikleri etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğunu duyurdu TikTok, yapay zekayla üretilmiş içerikleri etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğunu duyurdu

Pentagon, UFO olaylarıyla ilgili incelemelerin yer aldığı bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda 17 yılda gözlemlenen 144 UFO ihbarıyla ilgili incelemeler yer aldı.

Pentagon, UFO ve gizemli uçan nesnelerin doğasını anlayabilmek için yeterli veri bulunmadığını belirtiken kısıtlı hava sahasında meydana gelen UFO iddialarını incelemekle sorumlu yeni bir birim kurulduğunun haberini verdi.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kısıtlı hava sahasındaki tanımlanamayan cisimlerin uçuş ekipleri için potansiyel bir uçuş güvenliği riski oluşturduğunu ve ulusal güvenlik endişelerine yol açtığını belirtti.

ABD ordusuna bağlı 'Tanımlanamayan Hava Fenomenleri Çalışma Grubu' da kurulan yeni birimin altında faaliyetlerine devam edecek.

ABD ordusu, yıllardır gökyüzündeki tanımlanamayan cisimler ve "uçan daireler" hakkındaki iddiaları asılsız kılmak için çalışıyor.

Pentagon'un yaptığı açıklamaya göre yeni oluşum, nesneleri tespit etme, tanımlama ve ilişkilendirme, ilgili tehditleri değerlendirme ve azaltma görevlerini yerine getirecek.

Bunlara da göz atabilirsiniz