Geçen hafta başlayan sızıntıların kıyı bölgesine doğru daha fazla kaydığı yetkililer tarafından söyleniyor. Yetkililer doğu Tayland'daki petrol sızıntısının mercanlara zarar vermesini önlemek için acele ediyor.

Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Varrawut Silpa-archa, popüler bir tatil adası olan Koh Samet'teki küçük bir koy olan Ao Prao'da ana petrol kütlesinin kıyıya ulaşmasını önlemeye çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi.


Varrawut, "Petrol bu alanın içine ulaşırsa sahili etkileyebilir ve sığ su mercanlarına ağır hasar verebilir." Dedi.

İsrail, Türkiye ile olan ticari anlaşmaları feshediyor! İsrail, Türkiye ile olan ticari anlaşmaları feshediyor!

Petrol Star Petroleum Refining Public Company Limited'e (SPRC) (SPRC.BK) ait bir boru hattından sızmaya başladı.

Kontrol altına alınmadan önce , tahminen 50.000 litre (13.209 galon) petrol, doğu Tayland kıyı şeridinden 20 km (12 mil) okyanusa kaçtı.


Rayong eyaletindeki Mae Ramhueng Plajı , Cuma günü geç saatlerde bir miktar petrolün karaya çıkmasından sonra bir afet bölgesi ilan edildi.

Hükümetin Jeo-Bilişim ve Uzay Teknolojisi Geliştirme Ajansı'nın (GISTDA) en son uydu görüntüsü, petrol sızıntısının denizin 67 kilometrekare (25.87 kilometrekare) alanını kaplayacak şekilde yayıldığını gösterdi.

Donanma sözcüsü Koramiral Pokkrong Monthatphalin, hava fotoğraflarına atıfta bulunarak gazetecilere verdiği açıklamada, petrolün çoğunun kalın bir yağ tabakası yerine ince bir film oluşturduğunu söyledi.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır.

Bunlara da göz atabilirsiniz!