“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” projesinde görev alan öğretmenler, haklarını aramaya devam ediyor. Proje kapsamında görev yapan öğretmenler, mülakat sınavı puanlarına göre sözleşmeli öğretmen kontenjanından göreve başlıyor. Görev öncesi iki haftalık eğitim alan öğretmenler Türk Dili ve Edebiyatı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmeni, Arapça öğretmeni, Türkçe öğretmeni branşlarında görev alıyorlar. Türkçe öğrencilerle birlikte normal sınıflarda okuyan geçici koruma altındaki çoğunkuğu Suriyeli olan çocuklara eğitim veriyorlar.

Üniversitelerde mesleki öğretmen yetiştirme programları açılacak - Son  Dakika Haberleri

PİKTES öğretmenleri, yabancı uyruklu öğrencilere dil eğitimi sunarak, bu öğrencilerin eğitim hayatlarına uyum sağlamalarına yardımcı oluyor. Bu kapsamda, dil engeli yaşayan öğrencilere daha etkili bir eğitim sağlamak adına büyük bir özveriyle çalışan öğretmenler, görevlerini layıkıyla yerine getirme gayreti içindeler.

Yaptıkları işin kadrolu öğretmenlerle aynı olduğunu belirten PİKTES öğretmenleri, proje kapsamında oldukları için kadro konusunun dışında tutulmalarına tepki gösterirken, aynı işi yaptıkları diğer öğretmenler ile aynı statüde öğretmen memur kadrosuna geçmeyi talep ediyor.

Düşük ücretler ve geçici istihdamla mücadele eden PİKTES öğretmenleri, bu taleplerinin yerine getirilmesiyle birlikte daha motive bir şekilde görevlerini sürdürebileceklerini ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunabileceklerini vurguluyorlar.

Öğretmenler kadroya geçiş beklentilerinin sadece maddi değil; mesleki statü ve güvence ile ilgili olduğunuda belirtiyorlar. Ancak, öğretmenlerin kadro hakları konusundaki belirsizlik hala devam ediyor. Kadroya geçiş süreciyle ilgili net bir açıklama olmaması, öğretmenleri endişelendiriyor ve destek beklemelerine neden oluyor.

ÖSYM'den YKS'ye girecek engelli adaylar için "ek süre verilmesi" kararı ÖSYM'den YKS'ye girecek engelli adaylar için "ek süre verilmesi" kararı

Editör: Zeynep Peksoy