Son günlerde polislerin sesi gündem oldu. Twitter'da tag çalışması başlatan polisler, hakettikleri promosyonu istiyor.

EGM'nin 5 yıl için aylık 300 TL şeklinde yaptığı anlaşma, günlerdir seslerini duyurmaya çalışan polisleri memnun etmedi. Polisler, 3 yıl için peşin 50.000 TL promosyon istediklerini belirtti.

Polislerin haklı mücadelesine birçok isimden de destek geldi. Bunlardan biri Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya oldu. Taşkaya, "Polislerimizin promosyon hakkı bir imtiyaz değil, alın terinin hakkıdır" dedi. Öte yandan polis memurlarının haklarını aramaları üzerine WhatsApp gruplarında bu mücadeleyi engellemek isteyen bir mesaj paylaşılmaya başlandı. Mesajda, promosyon meselesi üzerinden devlet kurumlarına karşı öfke ve kin söylemlerinin bulunmaması gerektiğine dair uyarılarda bulunuldu. Bu söylemlerde bulunan memurlar hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bu mesaj üzerine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile polislerin mücadelesine şu sözlerle destek verdi:

Devlet kurumları hepimizin kurumları, EGM'de öyle, eleştirdiğimiz kötü yönetim. EGM'ye soruyorum baskı ile zulüm ile neyin üstünü örtebilirsiniz? Tarih zulmedenleri değil zulme direnenleri yazar. Biz aynı noktada duruyoruz.

Bununla beraber geçtiğimiz günlerde polislerin sesi, Tv100 ekranlarına da taşındı. Ekrandaki konuklar, polislik gibi zor bir mesleğe karşılığının kat kat verilmesi gerektiğini savundu.

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

Polislerin promosyon direnişi devam ediyor.