Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne girmesi hakkında konuşurken Türkiye ile bir kıyaslamada bulundu. 

EuroNews'in sorularını yanıtlayan Morawiecki, kendisine yöneltilen " Haziran ayında Avrupa Komisyonu Ukrayna'nın AB üyeliği başvurusu hakkında görüş bildirecek. Ukrayna'nın bu on yılın sonundan önce AB'ye katılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna karşılık olarak Ukrayna'nın AB sürecinin Türkiye kadar uzun olmayacağını belirtti. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin AB sürecinin Osman Kavala davası sebebiyle baltalanması sonrasında Morawiecki'nin bu sözleri dikkat çekti. 

İstanbul'da Gazze zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü İstanbul'da Gazze zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

Başbakan Morawiecki, yöneltilen soruya karşılık verdiği yanıtının tamamında 

"Umarım. Bence bu tamamen mümkün. Bence bu Rus korkunç savaşı yüzünden mümkün. Rusya cezalandırılmalı. Rusya Federasyonu'nun servetine ve Rus oligarklarının servetine el konulmalı. Çok yakında buna uygun yasaları çıkaracağız, umarım, parlamentomuzdan geçer. Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nin ni parçası olmasıyla ilgili olarak, Avrupa Komisyonu tarafından çağrı yapıldığı gibi, onlara oldukça hızlı bir şekilde aday statüsü verilmeli. Bununla birlikte katılım süreci başlayacak ve bu Türkiye ya da diğer ülkeler için olduğu kadar uzun sürmeyecek." ifadelerini kullandı.