ABD, İsrail’in görüşmeler yapılmadan Refah'a saldırmasını beklemiyor ABD, İsrail’in görüşmeler yapılmadan Refah'a saldırmasını beklemiyor

Geçen hafta İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölüm haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Kraliçe'nin ölümü çok konuşulurken aynı zamanda bundan sonra neler olacağı da merak konusuydu.

Bunlardan biri de Prens Harry ve Meghan Markle oldu. Bilindiği üzere çift Kraliçe'nin evlenmelerinden kısa bir süre sonra kraliyetten ayrıldıklarını ilan etmişlerdi. Kraliçe'nin cenaze törenine katılacak çiftin nasıl karşılanacağı tartışılırken Telegraph'ın haberine göre çift, Kral III. Charles ve Konsort Kraliçe Camilla'nın yarın (18 Eylül) düzenleyeceği etkinliğe ilk başta davet edilmişti. Ancak daha sonrasında Sussex çiftine resepsiyonun sadece dünya liderlerine ve görevine devam eden Kraliyet üyelerine açık olduğu bildirildi.

Kraliçe'nin pazartesi günü gerçekleşmesi planlanan cenaze töreninden önce saraydaki resepsiyona katılacak yüzlerce ülke liderinin arasında ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta olacak. Bu sebeple cenazede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. Çavuşoğlu'nun saraydaki resepsiyona katılıp katılmayacağı ise henüz kesin olarak bilinmiyor.