Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere kadro gelecek mi sorusuna cevaben ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söylemişti. Bilgin'in açıklamasının ardından çok zaman geçmesine rağmen binlerce vatandaşın mağdur olduğu taşerona kadro konusunun gündeme gelmemesi işçilerin ve ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden PTT taşeron işçileri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla da mücadele ediyor.

Binlerce PTT emekçisi seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan PTT emekçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

''Sayın Cumhurbaşkanımız... Osmanlıdan bu yana sosyal hayatın içinde yer alan ve 177 yıllık köklü bir geçmişe sahip Posta ve Telgraf Teşkilatı çalışanları var olageldiği tarihi süreç içerisinde kurumsal ve özlük hakları noktasında bugün en zor dönemlerinden birini yașamaktadır. Bir yüzü ile devleti temsil eden, diğer yüzü ile milletimize hizmet eden Posta ve Telgraf Teșkilatı çalışanları hizmet noktasında devletin en büyük yükünü omuzlamalarına rağmen bugün hak ettiği noktada değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız... Posta ve Telgraf Teşkilatı taşeron çalışanları bugün gelinen noktada kendi devleti tarafndan ihmal edilmiş, itelenmiș ve ötelenmiș bir görüntü arz etmektedir. Kamudaki taşeron personelin kadrolu yaplması ve kamuda taşeronun sonlandırılması konusunda olan çabalarınızın ve emeklerinizin samimiyetine tüm kallbimizle inanmaktayız. Üzüntüyle belirtmek isteriz ki; kamunun asli ve asl işini yapan biz PTT taşeron çalışanları emekçileri bu çalışmanın kapsamı dışında bırakılmış durumdayız. Bu durum bizlerin hal ve hislerini son derece olumsuz yönde etkilemiştir. Temennimiz odur ki sőz verildiği gibi bizlerin de kapsama dâhil edilmesidir. ''

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce PTT emekçisinin mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.