Günümüzde kamu kurumlarındaki taşeron çalışma sistemine yönelik düzenlemeler, birçok sektörde olduğu gibi PTT  bünyesinde de gündem oluşturuyor. Kamu kurumlarındaki taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sürecinin ardından, PTT'de çalışan taşeron işçiler de aynı haklara sahip olmak için kadro taleplerini artırıyor.

PTT'de taşeron olarak görev yapan işçiler, uzun çalışma saatleri, düşük ücretler ve yetersiz sosyal haklar gibi nedenlerle çalışma şartlarından memnun olmuyorlar. Bu durum, geçim sıkıntısı yaşayan birçok işçinin ortak sorunu haline gelmiş durumda.

PTT bünyesinde taşeron olarak çalışan işçiler, mesai, kadro güvencesi, yıllık izin gibi temel çalışma haklarından yararlanamamanın dezavantajlarıyla karşı karşıya. Diğer kamu kurumlarındaki taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinin ardından, PTT'de çalışan taşeron işçiler de benzer bir adımın atılmasını ve eşit haklara kavuşmayı talep ediyor.

PTT'de çalışan taşeron işçiler, yıllardır fedakarca görevlerini yerine getirmelerine rağmen, mesai, kadro güvencesi ve yıllık izin gibi temel haklardan mahrum kalmaktadırlar. Bu durum, toplumsal adaletin sağlanması açısından eleştirileri beraberinde getiriyor. 

Kadroya geçiş sağlanacak mı?

Taşeron işçiler, kadroya geçerek hem daha adil çalışma şartlarına kavuşmayı hem de ailelerine daha iyi bir gelecek sunmayı hedefliyor. 

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Taşeron işçilerin birçoğu, geçim sıkıntısı nedeniyle ekonomik zorluklar yaşarken, kadro beklentisiyle birlikte bu sıkıntıların hafifleyeceğine inanıyor. İşçiler kadroya geçiş yapmanın sonucunda iş güvencesi ve daha iyi maaş imkanlarıyla birlikte, finansal anlamda rahat bir nefes alma şansına ulaşacaklarını düşünüyorlar.

PTT'de taşeron olarak görev yapan işçiler, mesai, sosyal haklar ve iş güvencesi gibi konularda daha iyi şartlara sahip olabilmek adına kadroya geçiş taleplerini sıkça dile getiriyorlar. Kadroya geçiş talepleriyle birlikte daha adil ve güvenceli çalışma koşullarını arzuluyor. Ancak, bu taleplerin şu ana kadar resmi bir çerçeveye oturtulmamış olması, taşeron işçilerin belirsizlik içinde beklemelerine neden oluyor.