PTT tarafından ödenen 700 TL için başvurular alınmaya başladı. Yardım kapsamında kış aylarında ihtiyacı olanlar için barınma ve kömür yardımının da olacağı belirtildi.  

Dar gelirli ailelere PTT tarafından yapılan 700 TL destek ödemeleri vatandaşlar tarafından çok merak ediliyor.  İşte konu hakkında tüm detaylar. 

Peki PTT tarafından dar gelirli ailelere yapılan 700 TL’lik gıda yardımı nasıl alınır.  

Vatandaşların gıda yardımına başvuruda bulunabilmesi için 700 TL gıda yardım başvuru formunu doldurması gerekiyor. Bu form e-devlet üzerinden doldurulabileceği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek veya ALO 144 sosyal yardım hattı aranarak doldurulabilir. 

700 TL GIDA VE ERZAK YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI  

- T.C. vatandaşı olmak  

- Herhangi bir şekilde geliri olmamak 

- Düzensiz ve yetersiz geliri olanlar  

Bakan Şimşek: Gıda arzını artırarak enflasyonla mücadele en büyük önceliğimiz Bakan Şimşek: Gıda arzını artırarak enflasyonla mücadele en büyük önceliğimiz

- Çalışmaya engel bir durumu bulunanlar  

- Muhtaçlık sınırı altında yaşayanlar 

- Evinde yaşlılara bakmakla yükümlü olan işsizler  

-Afet meydana gelen bir bölge içerisinde olumsuz etkilenen afetzedeler 

- Eşi vefat eden dul ve işsiz kadınlar 

BARINMA YARDIMI NE KADAR? 

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere bedava elektrik yardımında bulunduğu gibi dar gelirlilerin evini yapma, onarması ve eşya konusunda da destek sağlıyor. Buna göre, prefabrik ev yapımında 30 bin TL, betonarme ev yapımında ise 40 bin TL'lik destek veriliyor. 

BARINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

SYDV Başvuru Kayıt Formu (İlk defa başvuru yapılıyorsa)  

Başvuru Dilekçesi. 

Nüfus Cüzdanı Önlü Arkalı Fotokopisi (ilk defa başvuru yapılıyorsa)  

Barınma ihtiyaç Raporu/Varsa hasar tespit Raporu/Tam hisseli tapu örneği. 

BARINMA YARDIMI KİMLER ALABİLİR?  

Barınma yardımı temelde ihtiyaç sahibi durumundaki ailelerin barınma hakkını karşılamaya yönelik olarak uygulamaya konulur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca düzenlenen barınma yardımları Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından muhtaçlık seviyesi belirlenen 18 yaşından büyük kişilere verilir. 

HANE YARDIMI HER AY VERİLİR Mİ?  

Gıda ve erzak hane yardımları; 3-4 ayda bir ailelere dağıtılırken, fakirlik maaşı her ay hak sahibinin hesabına yatırılıyor. İhtiyaç sahiplerinin sosyal yardım kartlarına da her ay belediyeler tarafından bir miktar para yükleniyor.