Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti MYK toplandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti MYK toplandı

Hollanda Deventer’da cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılan 225 pusulada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin altındaki kutucuğun içerisinde siyah bir noktanın yer alması tartışma konu olmuştu.

Pusulalar sosyal medyada paylaşılarak Erdoğan’a oy verilmesi durumunda siyah noktanın gözükmeyeceği, diğer adaylara oy verilmesi halinde ise siyah nokta nedeniyle bu oyların iptal edileceği yorumları yapılmıştı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada bazı basın yayın organların yer alan, "YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altındaki 'siyah nokta' için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir" iddialarının da doğru olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Hollanda'da baskı hatası tespit edilen 225 oy pusulası kullanılmadan ayrılıp, tutanak altına alınmıştır. Ayrıca matbaa baskı hatası, seçmen tarafından oy pusulasına konulan ve oy pusulasını geçersiz kılan ayırt edici işaret olarak kabul edilmemektedir. Yüksek Seçim Kurulunun böyle bir gündemle toplanacağı iddiası da asılsızdır. 2018 seçimlerinde de oy verme günü Kocaeli seçim çevresinde, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi üzerinde matbaa baskı lekesi tespit edilmiş ve seçmenin tercihi ne olursa olsun oylar geçerli sayılmıştır."