Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü Batı'yı Rus gazetecileri öldürmeye çalışmakla suçladı ve Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) bir televizyon muhabirine yönelik böyle bir girişimi engellediğini söyledi.

Putin savcılara verdiği demeçte, "Bu sabah Federal Güvenlik Servisi, ünlü bir Rus televizyon gazetecisine saldırıp öldürmeyi planlayan bir terörist grubun faaliyetlerini durdurdu. Teröre geçtiler - gazetecilerimizin öldürülmesini hazırlamak için " dedi.

İddialarını desteklemek için hemen kanıt sunmadı. Reuters iddiaları hemen doğrulayamadı.

Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık Hamas'tan açıklama: Ateşkes anlaşmasına ilişkin İsrail’in cevabını aldık

Interfax haber ajansı, milliyetçi bir grubun üyelerinin Rus yetkililer tarafından gözaltına alındığını söyledi. Interfaks dedi. Ukraynalı casusların emriyle hareket eden grup, Rus gazeteci Vladimir Solovyev'i öldürmeyi planlıyordu.

Putin , Batı'nın Rusya'yı içeriden yok etmeye çalıştığını ancak bu tür girişimlerin başarısız olacağını söyledi. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın Rusya'yı baltalama girişimlerini yönettiğini ve Ukrayna hükümetine tavsiyelerde bulunduğunu söyledi.

Putin ayrıca yabancı medya kuruluşlarının ve sosyal medyanın Batı tarafından Rusya'nın silahlı kuvvetlerine karşı provokasyonlar yapmak için kullanıldığını söyledi. Bu tür eylemlerin durdurulması gerektiğini söyledi.

Bu haberde kaynak ANews'tir.