Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in,“Her okula en az 1 Rehber Öğretmen olacak şekilde yeni bir planlama yapacağız” açıklamasının üzerinden aylar geçti ancak Norm Kadro Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanmadı. 

Uzun süredir Norm Kadro Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekleyen psikolojik danışma ve rehberlik öğretmenleri bu gecikme karşısında tepki göstermeye başladı. 

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından psikososyal desteğin ve psikolojik danışmanların/rehber öğretmenlerin önemi bir kez daha gözler önüne serilmişken Norm Kadro Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanarak uygulmaya geçirilmemiş olması eleştirileri de beraberinde getirdi. 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğretmenleri, bir an önce Norm Kadro Yönetmeliği'nin yayınlanmasını beklerken gözünü de MEB'den gelecek açıklamaya çevirdi.

İşçi Haber'e yaşadıkları mağduriyeti aktaran Psikolojik Danışma ve Rehber öğretmenleri, bölümlerinde yeteri kadar atama yapılmamasına tepki gösterdi. 

Mağdurlar şu ifadelere yer verdi;

MEB tarafından yapılan ortak sınavın soru ve cevapları yayımlandı MEB tarafından yapılan ortak sınavın soru ve cevapları yayımlandı

“Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 23 Ocak 2023 tarihinde yaptığı bir açıklamada akran zorbalığı ve madde bağımlılığının çok arttığını ve bu toplumsal sorun için İçişleri Bakanlığıyla birlikte çalıştığını söyledi.  Mahmut Özer bu toplumsal sorunun okullarda en aza indirilmesi için 'Her Okula En az 1 Psikolojik Danışman müjdesini' verdi buna yönelik olarak da 2023 öğretmen atamalarında önceliği rehber öğretmenlere vereceğini kamuoyuna paylaştı. Fakat hâlâ Eski PDR Normunda herhangi bir düzenleme yapılmadı. Ülkemizde yaşanan üzücü deprem nedeniyle günümüzde Psikososyal desteğin ve Psikolojik Danışmanların/Rehber öğretmenlerin önemini okullarda artmış durumda. Bakanlığın önemi artan bu ihtiyaca kayıtsız kalmaması ve okullarda her öğrenciye yetebilecek derecede Rehber öğretmen ataması yapması bekleniyor. PDR Normunun güncellenmesi için tüm gözler bakanlığa dikilmiş durumda.”