Premier Lig yönetimi, İngiltere hükümetinin yaptırım kararları sonrasında Roman Abramovich'i Chelsea'nin sahibi ve yöneticisi olmaktan diskalifiye etti. İngiliz hükümeti, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in de aralarında yer aldığı 7 Rus iş insanın İngiltere'deki mal varlıklarının dondurulduğunu bildirdi.

Adana'da organ ticareti skandalı! 5’i İsrailli 11 kişi yakalandı Adana'da organ ticareti skandalı! 5’i İsrailli 11 kişi yakalandı

İngiltere Premier Lig yönetimi, İngiliz hükümetinin yaptırımlarının ardından Roman Abramovich'i Chelsea'nin sahibi ve yöneticisi olmaktan diskalifiye ettiğini resmen duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Birleşik Krallık Hükümeti'nin yaptırımları sonrasında Premier Lig Yönetim Kurumu, Roman Abramovich'i Chelsea'nin sahibi ve yöneticisi olmaktan diskalifiye etmiştir. Yönetim Kurulu'nun söz konusu kararı, Chelsea'nin antrenman programını ve maç fikstürünü olumsuz yönde etkilemeyecektir." denildi.

Roman Abramovich, Rusya - Ukrayna savaşı sonrası yaşanan gelişmeler nedeniyle Chelsea kulübünün yönetimini Chelsea Vakfı mütevelli heyetini bıraktığını duyurdu.

Putin'e yakınlığıyla bilinen Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle bir süredir Chelsea'nin yönetimi konusunda baskı altındaydı. Bu gelişmelerin ardından radikal bir karar alan Rus milyarder, kulübün yönetimini Chelsea Vakfı'na bıraktığını belirtti.

Abramovich'ten açıklama

Her zaman kulübün çıkarlarını ön planda tuttuğunu belirten Abramovich, "Chelsea'nin 20 yıllık sahibi olduğum süreç boyunca her zaman başarılı olmamızı sağlamak ve geleceğimizi inşa etme rolünü üstlenmeye çalıştım. Her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım ve bu değerlere bağlı kalmaya devam ediyorum. Bu sebeple Chelsea'nin yönetimini Chelsea FC'nin hayır kurumunun mütevelli heyetine devrediyorum" sözleriyle yönetimi devrettiğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Vladimir Putin'e olan yakınlığı sebebiyle Chelsea'nin yönetimini kulüp vakfının mütevelli heyetine devreden Roman Abramovich'in Belarus'taki müzakarelerde barışın sağlanması adına rol alacağı aktarıldı.

The Guardian'da yer alan habere göre; Roman Abramovich, Ukrayna'dan gelen arabuluculuk görevini kabul etti ve savaş halinde olan iki ülkenin ortak paydada buluşması adına müzakerelerde aktif rol oynayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan basın sözcüsü, "İki ülke arasında barışın sağlanması adına Ukrayna cephesinden gelen teklif Roman Abramovich tarafından kabul edilmiştir. Kendisi teklifi kabul ettiği andan itibaren müzakere için uğraşmaktadır. Sürecin hassasiyetini göz önünde bulundurarak şimdiye dek yaşananlar hakkında neden sessiz kalındığı konusunda anlayışınızı bekliyoruz" dedi.