Rus haber sitesinin yayınladığına göre, Rus askeri havacılığı Ukrayna toprakları üzerinde hava üstünlüğü kazandı. Yapılan habere göre Rusya'nın savaş havacılığı, Ukrayna'nın tüm bölgesi üzerinde hava üstünlüğü kazandı. Bu, Lente.ru'ya ülkenin Savunma Bakanlığı'nın resmi temsilcisi Tümgeneral Igor Konashenkov tarafından duyuruldu.

Geçen gün, Rus havacılık kuvvetlerinin sekiz Buk M-1 savaş aracını, S-300 ve Buk M-1 hava savunma sistemini, ayrıca P-14 istasyonlarına sahip üç radyo pozisyonunu, dört savaş uçağını imha ettiğini söyledi.

EUISS'ye göre, Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip EUISS'ye göre, Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip

Konashenkov'a göre, harekatın başlangıcından bu yana toplam 314 tank ve diğer zırhlı araç, 57 çoklu roketatar, 121 sahra top ve havan topu ile 274 adet askeri araç imha edildi.

Daha önce, bakanlığın resmi bir temsilcisi, Kiev'de yaşayan Ukraynalıların şehri özgürce terk edebileceklerini söyledi . Rus askeri operasyonunun sivil nüfusu tehdit etmediğini hatırlattı. Silahlı Kuvvetlerin (AF) temel amacı sadece askeri tesisler olduğu söylenildi.

İddialara göre Donbass'ı korumak için askeri operasyonun başladığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halka hitap etmesinden sonra 24 Şubat'ta biliniyordu . Ona göre Moskova , Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri'ndeki (DNR ve LNR) zor durum nedeniyle bunu yapmak zorunda kaldı.

Bu haber Lente.ru'dan alınmıştır.

Bunlara da göz atabilirsiniz!