Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün yaptığı açıklamada "Bu yasa, Rusya topraklarına girişte bir takım kısıtlamalar getirecek " dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya tarafından "düşmanca" olarak listelenen ülkelerin vatandaşlarına yönelik vize kısıtlamalarını duyurdu .

Moskova'da Birleşik Rusya siyasi partisi ile yaptığı toplantıda konuşan Lavrov, ilgili kararnamenin üzerinde çalışıldığını söyledi.

Gazze'de yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Gazze'de yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Bakan, "Bu yasa, Rusya topraklarına girişte bir takım kısıtlamalar getirecek" dedi.

7 Mart'ta Rus hükümeti, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında uygulanan ekonomik yaptırımlara atıfta bulunarak "Rusya'ya, Rus şirketlerine ve vatandaşlarına karşı dostça olmayan eylemlerde bulunan" ülkelerin bir listesini yayınladı.

Hükümetin internet sitesinde yayınlanan bir kararnameye göre, listede Arnavutluk, Andorra, Avustralya, Jersey, Anguilla, Britanya Virjin Adaları, Cebelitarık, AB üye ülkeleri, İzlanda, Kanada, Lihtenştayn, Mikronezya, Monako, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, San Marino, Kuzey Makedonya, Singapur, ABD, Tayvan, Ukrayna, Karadağ, İsviçre ve Japonya dahil olmak üzere İngiltere de yer alıyor.

Lavrov, ABD ve müttefiklerinin "doğrudan" Rusya'ya karşı "tam bir melez savaş" ilan ettiğini söyledi.

Lavrov "Batı, Rus ekonomisini yok etmek, iç siyasi istikrarı baltalamak ve nihayetinde Rusya'yı önemli ölçüde zayıflatmak, bizi uluslararası yaşamın kenarlarına itmek olan bu çatışmanın amacını gizlemiyor" dedi.

Lavrov, Batılı ülkelerin "doğrudan devlet haydutluğu", özel mülkiyete el koyma ve mali ve ekonomik alandaki yükümlülüklerinden vazgeçme noktasına ulaştığını da söyledi.

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, Moskova'ya sert mali yaptırımlar uygulayan AB, ABD ve Birleşik Krallık'ta uluslararası öfkeyle karşılaştı.

BM tahminlerine göre Ukrayna'da en az 1.119 sivil öldürüldü ve 1.790 kişi yaralandı, gerçek rakamın çok daha yüksek olmasından korkuluyor.

BM mülteci ajansına göre, 3,8 milyondan fazla Ukraynalı da komşu ülkelere kaçtı ve milyonlarcası ülke içinde yerinden edildi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.