Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Şubat ayında yaptığı açıklama, gelecekte Ukrayna'ya Fransız askerlerinin gönderilmesini göz ardı etmediklerini belirtmesiyle tartışmalara neden olmuştu.

İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı

Rusya tarafından yapılan açıklamada, Macron'un böyle bir adım atması durumunda Fransız askerlerinin Rus ordusu tarafından "meşru" hedef haline geleceği ifade edildi.

Macron'un bu sözlerinin Rusya için bir tür 'stratejik belirsizlik' oluşturma arzusu taşıdığını belirten Zaharova, "Macron'u hayal kırıklığına uğratmak zorundayız" diyerek, "Eğer Fransızlar çatışma bölgesinde görünmek isterlerse, ister istemez Rus ordusu için hedef haline gelirler" ifadesini kullandı.

Rusya daha önce Ukrayna'nın İngiltere'den temin ettiği uzun menzilli füzeleri kullanması halinde Ukrayna ve İngiliz askeri hedeflerine saldırabileceğini açıklamıştı.

Editör: Dilara Adak