Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı Murat Aydın ve yardımcısı Kenan İşman, Büyük Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyesi Bahadır Şahin'i ziyaret ederek destek istedi. Bahadır Şahin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konunun takipçisi olduğunu ve kanun çıkıp yasalaşana kadar desteğinin devam edeceğini iletti.     

   

EMEKLİLİKTE İŞE YARAYACAK DENİLDİ

Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Samsun Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Murat Aydın, meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak bir işçi gibi çalışmalarına rağmen, kendilerine öğrenci muamelesi yapıldığını iddia etti.

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı Murat Aydın, ”Meslek Liseleri ve Çıraklık okullarında staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SGK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdir. Fakat ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıcına sayılması engellenmiştir.” dedi.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

"Mustafa Destici'den destek bekliyoruz"

Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesini vurgulayan Aydın, EYT’nin mazisinin 23 yıl, kendilerinin ise 36 yıla dayandığını belirterek “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de geçecek şekilde kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletimizin boynunun borcudur. Sanayinin gelişmesi için de önemli olan bu sorunun çözülmesi için Genel Başkan Mustafa Destici'den destek bekliyoruz. Mücadelemizi başarıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.