Daha önce ülkemizde Antalyaspor ve Konyaspor forması terleten ve ülkesinde federasyon başkanı olarak görev yapan Samuel Eto'o'nun şike yaptığına dair ses kayıtları ortaya çıktı. İşte haberin detayları... 

Fenerbahçeli bir taraftar, Icardi'yi polise ihbar etti Fenerbahçeli bir taraftar, Icardi'yi polise ihbar etti

Süper Lig'de Antalyaspor ve Konyaspor forması giyen Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto'o'nun şike yaptığına dair ses kayıtları ortaya çıktı. Kamerunlu bu kayıtta bir maçın sonucunu manipüle etmek için plan yaparken yakalandı.

Kamerun Futbol Federasyonu (FECAFOOT) başkanı olan Eto'o ikinci lig takımı Victoria United'ın lehine şike yapma niyeti olduğu ses kaydında bariz şekilde ortaya çıktı. Flaş ses kaydında Eto'nun, "United birince lige çıkmalı. Bizim hedefimiz bu" dediği duyuluyor. 

Yerel bir haber kuruluşu, Victoria United'ın Nisan ayında üst lige çıktığını, 2020'de de üçüncü ligden ikinci lige çıktığını hatırlattı. Victoria 3 yıl içinde 2 kez üst lige yükseldi. Kamerun Amatör Kulüpler Birliği (ACFAC), Eto'o'ya istifa çağrısında bulundu. Kamerun Ligi'nin 12 kulübünden 11'i bu yapılan bu usülsüzlükleri gerekçe göstererek Eto'o'nun görevini bırakmasını istedi.ACFAC, Eto yönetimiyle ilgil birçok endişe dile getirdi. Bunların başında Eto'o'nun görev süresinin 4 yıldan 7 yıla çıkarması geliyor. 

FIFA kurallarına göre Eto'nun konuşması şike kabul ediliyor. Futboldan men dahil ciddi yaptırımlar içeriyor. Üst düzey bir Kamerun kulübü olan UMS de Loum, hem FIFA'dan hem de Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan bu iddialarla ilgili bir soruşturma istedi.