Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in duruşması gerçekleşti. Annesi sanığın ilk defa geldiği mahkemede, Boz’un en ağır cezayı almasını istedi.
28 yaşındaki genç mimar Başak Cengiz, proje için geldiği İstanbul Ataşehir’de yolda yürürken Can Göktuğ Boz'un kılıçlı saldırısı uğramıştı.

Duruşma Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Sanık Can Göktuğ Boz, savunmasında "Ben şizofren hastasıyım, kafamdaki seslerde şeytan sürekli konuşuyor. Şeytan bana suç günü 'Dışarı çık insan öldür. Suç işlemezsen seni öldürürüm' dedi. Kafamın içerisinde şeytan beliriyor, görüntü ve silüet görüyorum. Ben daha öncesinde hastalıklar geçirmiştim sonrasında uyuşturucu ve bonzai kullandım. Doktor bana 'Ölebilirsin, beyin hücrelerinde azalma var' dedi. Çok tehlikeli bir hastalığım var. Çok pişmanım, özür dilerim. Kalitelisini bulana kadar kılıç almaya devam ettim, ondan çok kılıcım var. Kaç kılıç darbesi vurduğumu hatırlamıyorum." dedi.

"Şeytan olaydan sonra bir şey söylemedi"

Sanık savunmasına "Şeytan söyledikten 15-20 dakika sonra dışarı çıkıp suç işledim. Şeytan olaydan sonra bir şey söylemedi." dedi. Mahkeme Başkanı "Ailen vesayetinin kısıtlanmasıyla ilgili bir şey yaptı mı?" şeklinde soru yöneltince, "Ailem hasta olduğumu bilmiyordu." diye devam etti.

Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Anne Cengiz, "Hiç acımadan tanımadığı birinin zalimce, sırf zevk için canını alan birine en ağır cezayı talep ediyorum. Burada acımıza rağmen size olan saygımızdan dolayı sessizce durmaya çalışıyoruz. Başak Cengiz’i evladınız gibi görün. Türkiye’de kadınlar için kanayan bir yara var. Siz adaletin bel kemiğisiniz, adalet sizin elinizde. Suçsuz insanı suçluya yedirmeyin. Kanını yerde koymayın, bir anne olarak yalvarıyorum size." dedi.

"Madem hasta, tedavi olmasını istiyorsunuz, bu sanık sandalyesine kimi oturtacaklar?"

Olay anına ait görüntüleri ilk defa salonda izleyen anne Cengiz, "Türkiye’de vicdanlı insanların sayısının çok olduğunu biliyorum. Vicdanlara sesleniyorum. Benim yavrum suçsuzken ceza verdi, canını aldı. Madem hasta, tedavi olmasını istiyorsunuz, bu sanık sandalyesine kimi oturtacaklar?  Ben Rabbime 3 aydır evlat acısını kimseye vermesin diye dua ediyorum. İlk gün bile o acıyla, 'Türk adaletine güveniyorum' dedim." dedi.

Türkiye'yi sarsan Ata Emre Akman cinayetinde flaş gelişme! Zanlının babası tutuklandı Türkiye'yi sarsan Ata Emre Akman cinayetinde flaş gelişme! Zanlının babası tutuklandı

Mahkeme, sanık Can Göktuğ Boz’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.
İlginizi çekebilir