İstanbul Sancaktepe'de kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerin cansız bedeni inşaatın su dolu temelinde bulundu.

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Sancaktepe Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi'nde saat 17.00 sularında 3 erkek kardeş kaybolmuştu. 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın, sokaktaki oyun oynarken kayboldular. Aileleri, çocuklardan haber alamayınca kayıp başvurusunda bulundu. 

İhbar sonrasında Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kaybolan çocuklar için çalışma başlattı. Gülpembe Sokak'taki bir inşaattan gelen ihbar üzerine ekipler bölgeye sevkedildi.

İnşaatın güvenlik görevlisi tarafından alınan ihbar üzerine polis ve itfaiye ekipleri su dolu inşaat temelinde aramaları sürdürdü. 

3 Kardeşin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Polis, olay yeri inceleme sırasında çocukların cansız bedenine ulaştı. Acı haberi alan aile olay yerine geldi. İnceleme ekipleri, inşaat ve çevresinde detaylı bir araştırma yaptılar. Çocukların cenazeleri inşaatın temelinden çıkarıldı ve cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Baba Ayvaz Sağın Konuştu

Olaya ilişkin konuşan baba Ayvaz Sağın: "Çocuklarımdan birinin topu düşüyor topu çıkartayım derken aşağı düşüyor diğerleri de yardıma gelince onlar da gidiyor. Buranın ne kadar tedbirsiz ve güvenliksiz bir alan olduğunu herkes gördü. Benim 3 çocuğum orada hayatını kaybetti. Gece saatlerinde fenerlerle etrafı aradığımız sırada fark ettik. Burada ihmal var gerekenin yapılmasını istiyorum. İnsanlar çocukları o sularda boğulsun diye mi yetiştiriyor. Öğrenciler sürekli oradan geçiş yapıyorlar. Tedbir yok." dedi.