Türkiye, 31 Mart'ta belediye başkanları, il ve ilçe meclis üyeleri ile muhtarları seçmek için sandık başına gitti. Yerel seçimler şaşırtıcı sonuçları siyasi partilerin karşısına çıkartırttı. Yapılan itirazların ardından seçimlerle ilgili gelişmeler sürüyor. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM) seçimleri kazandığı Şanlıurfa Halfeti'de AK Parti'nin itirazı kabul edildi. İlçede 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi kararı alındı. 

31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde DEM Partili Mehmet Karayılan oyların yüdze 39.45'ini, AK Partili Şeref Albayrak ise yüzde yüzde 34.97'sini almıştı. Karayılan ile Albayrak arasındaki oy farkı 906 ile sınırlı kaldı. 

DEM Parti’den Kobani Davası kararlarının ardından üç ilde buluşma çağrısı DEM Parti’den Kobani Davası kararlarının ardından üç ilde buluşma çağrısı

GEÇERSİZ VE USULSÜZ OYLAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

AK Parti usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek 2 Nisan'da ilçe seçim kuruluna başvuru yapmıştı. İlçe seçim kurulu itirazı usulden reddetti. AK Parti bunun üzerine itirazını İl Seçim Kuruluna taşıdı. İl Seçim Kurulu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Editör: Merve Çoban