KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Eskişehir'deki bir inşaatta çalışan 28 işçi, yedikleri yemek sonrasında benzer şikayetlerle rahatsızlık yaşadı. Mide bulantısı, ishal, kusma, baş ağrısı gibi belirtileri bulunan işçiler ambulansla ve şantiye yetkililerince çevredeki hastanelere götürüldü.

Yemekteki tavuk ya da bezelyeden zehirlendikleri tahmin edilen işçilerden kan örneği alınarak test yapıldı. Olayla ilgili olarak polis ekipleri inceleme başlattı.

"YEMEKÇİ ARKADAŞLARI UYARDIK"

Şantiyedeki yemekte bulunan tavuğun koktuğunu ve işçileri zehirlediğiniöne süren işçi Okan Özer, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yemekten kaynaklanan bir durum var. Geçtiğimiz günlerde yemekçi arkadaşları uyarı yaptık. Tavuklar kokuyordu, herkes şikâyetçi olmuştu. 2 gün sonra çalışanlar rahatsızlandı. En son tavuk sote yedik. Büyük ihtimalle tavuktan dolayı olmuştur.” 

"İŞÇİNİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMÜYORLAR"

Bu olaydan önce de şantiyedeki yemek sorunlarını firma yönetimine ilettiklerini ancak konuyla ilgilenilmediğini belirten işçi Ömer Velman ise şunları söyledi:

“Sorumlu birisi ilgilenmiyor. Yemeklerde denetim yok. Şantiye içinde sorumlu biri yok. Yemeğin kötü olmasıyla veya başka bir şeyle ilgilenmiyorlar. Resmen işçi hakları yok. Evlerinde her çeşit yemeği yiyorlar ama işçilere gelince öyle bir şey yok. İşçinin sağlığını düşünmüyorlar. Biz 100 kez söyledik ama hiç kimse önemsemedi.”