Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) için görüntülü bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Edoğan, "Karşılaştığımız pek çok engele, gizli açık ambargoya rağmen Savunma Sanayimizi geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Yıllardır kararlılıkla yürüttüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi'nin meyvelerini Hamdolsun farklı alanlarda toplamaya başladık. Türk Savunma Sanayi sektörü son yıllarda tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir başarı hikayesi yazmaktadır." dedi.

İHA ve SİHA'da dünya üçüncüsüyüz

"İHA ve SİHA teknolojisinde dünyanın önde gelen üç ülkesi arasında yer alıyoruz. Kendi savaş gemisini yapan 10 ülkeden birisi olan Türkiye aynı zamanda bu alanda önemli bir ihracatçı konumundadır. Dünyanın ilk SİHA gemisi diyebileceğimiz TCG Anadolu'yu donanmamızın hizmetine verdik. AKINCI ile başladığımız TİHA hamlemizi, insansız savaş uçağımız Kızıl Elma ile şimdi çok farklı bir boyuta taşıyoruz." diyen Erdoğan Savunma Sanayi'nde 850 farklı projeninde hayata geçirildiğini aktardı.

Geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaşan Türkiye, bu yılın ilk altı ayında ise 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesine ulaşmıştır.

Köpeğe çarpmamak için kaza yaptı! 3 kişi hayatını kaybetti Köpeğe çarpmamak için kaza yaptı! 3 kişi hayatını kaybetti

Yıl sonu hedeflerinin 6 milyar dolar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı Körfez turundaki anlaşmalara dair "Tarihimizin en yüksek tutarlı anlaşması" olduğunu söyledi.