Batı Trakyalı Türkler için büyük öneme sahip seçilmiş müftü Ahmet Mete, hayatını kaybetti.

İstanbul'da metro çilesi! Üsküdar-Samandıra hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi İstanbul'da metro çilesi! Üsküdar-Samandıra hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi

15 yıldır görevi başında bulunan Mete, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Müftü Mete'nin vefatı başta Batı Trakyalı Türkler olmak üzere tüm Türkiye'de üzüntüyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasi, taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mete’nin ailesini de arayarak başsağlığı dileklerini iletti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum hocamızın ailesine, sevenlerine ve Batı Trakya’da yaşayan tüm kardeşlerime başsağlığı dileklerimi iletiyorum” mesajını paylaştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da taziye mesajı yayımladı.

Ahmet Mete Kimdir?

Ahmet Mete, 1965 yılında İskeçe'de doğdu.  İstanbul Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dede İlkokulu’nu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesini bitirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gördükten sonra Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesi’nin Dava Fakültesi’ne kaydını yaptıran Ahmet Mete, 1991 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Batı Trakya’ya dönerek İskeçe Müftülüğü çatısı altında Vaizlik ve Kur’an Kursu öğretmenliği görevlerinde bulunan Mete, 2000-2007 yılları arasında kendi köyü olan Yassıören’de imamlık görevinde bulundu. 2007 yılında İskeçe Müftüsü seçilen Mete, vefatına kadar 15 yıl bu görevi sürdürdü.