Yaklaşık 250 bin staj mağdurunun kaderini değiştirecek son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan^'ın staj mağdurlarıyla yaptığı görüşmede, Meclis kapanmadan ikinci torba yasasının TBMM'dwe görüşüleceği konular detaylı bir şekilde ele alındı.

8 Eylül 1999 tarihinden önce staj ya da çıraklık sigortası girişi olan vatandaşlar staj faaliyetlerini işe başlangıç tarihi olarak kabul ettirmeyen staj mağdurları, emekli olamamaktadır. Bu nedenle EYT düzenlemesinden sonra vatandaşların ermeklilik umutlarının yeniden yeşermesi için son dakika gelişmeleri paylaşılmaya devam ediliyor. 

Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor

Staj mağdurlarının umudu torba yasasında

TBMM tarafından kabul edilerek yasalaşan EYT düzenlemesiyle beraber 2 milton 250 bin kişi emekli oluyor. Ancak stajyer ve çıraklar bu düzenlemeye dahil edilmediği için çıkacak torba yasasına bel bağlamış durumda. Bu noktada mağdurlar Yeniden Refah Partisi ile bir araya geldi. 

Meclis Kapanmadan Torba Yasa TBMM’de Olacak

Meclis’in seçim kararı alması nedeniyle kapanma sürecine girmesi gündeme geldi.