Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere kadro gelecek mi sorusuna cevaben ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söylemişti. Bilgin'in açıklamasının ardından çok zaman geçmesine rağmen binlerce vatandaşın mağdur olduğu taşerona kadro konusunun gündeme gelmemesi işçilerin ve ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

Şeker fabrikalarında yıllardır geçici işçi statüsünde çalışan taşeron işçilerin sayısı neredeyse kadrolu işçilerden fazla. Eşit işe eşit hak ve eşit maaş isteyen şeker fabrikası taşeron işçileri yetkililere seslenerek kadro hakkı istiyor. 

Kadro bekleyen şeker fabrikaları taşeron işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan şeker fabrikaları taşeron işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce taşeron işçisinin mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi şeker fabrikaları taşeron işçilerine de umut oldu. Uzun zamandır kadroya geçmek için mücadele eden şeker fabrikaları taşeron işçileri, Kabine Toplantısı'ndan müjdeli bir haber bekliyorlar.