Kamu kurum ve kuruluşlarına personel olarak istihdam ettirilen ve çoğu üniversite mezunu olan 140 bin yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) çalışanlarının bi üst sınıfa geçebilmeleri için ciddi adımlar atmaya devame diyor.Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

20 yılı aşkın süredir her seçimden önce verilen sözleri hatırlatan mağdurlar konunun çözümü için seslendi. 1965 yılında itibaren dönemin hükümeti tarafından yasalaştırılan mütabakatında yardımcı hizmetler sınıfında çalışan 140 bin vatandaşın eğitim durumlarına göre bir kereliğine  bir üst sınıfa geçme hakkı bulunmasına rağmen personellerin mağduriyetinin çözülmesi için herhangi bir kanun çıkartılmadı. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

SENDİKALARDAN YHS PERSONELLERİ İÇİN CİDDİ ADIM!

Kamu kurum ve kuruluşlarına personel olarak istihdam ettirilen ve çoğu üniversite mezunu olan 140 bin yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları için başta TEÇ-SEN olmak üzere, Sivil Memurlar Sendikası, Memur-Sen taarfından ciddi adımlar atılmaya devam ediyor. 

Teç-Sen-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Merkezince memuriyet sınfına geçmek isteyen kamu çalışanlarının bir kereliğine  memur kadrosuna geçirilmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de  Kanun Teklifinin yasalaşması için "Dilekçe Kampanyası" yapılacağı belirtildi. 

TEÇ-SEN tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personel olarak görev yapmaktayım. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin büyük çoğunluğu lise ve üstü mezuniyete sahip olup idari hizmetlerde memuriyet işlemlerinde görevlendirilmektedir.

Teç-sen Genel Başkanı Ümit Demirel Gümüşhane'de - Gümüşhane Haberleri

Bakanlığımızda açıkta bulunan memur kadrolarına yardımcı hizmetler sınıfı personeli görevlendirildiğinden, zaten mevcut olan bu durum aynı zamanda ihtiyaç olduğunun da göstergesidir.

Yardımcı Hizmet Sınıfı personeli, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru oldukları halde, diğer memurların aldığı maaş kadar maaş alamamakta ve ek göstergeleri bulunmamaktadır. Bu durum Yardımcı Hizmet Sınıfı personelinin mağdur olmasına neden olmaktadır.Hizmet sınıfları arasında ek gösterge konusunda yaşanan bu eşitsizliğin giderilmesi açısında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin memur kadrolarına geçirilmeleri ile yaşanan ek gösterge mağduriyeti de giderilmiş olacaktır.

TEÇ-SEN - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (@tecsen) / X

Bakanlıkların bir takvim dahilinde görevde yükselme sınavı yapmaması, okul/kurumlarda memur ihtiyacının sürekli oluşması, yardımcı hizmet iş ve işlemlerinin işkur-taşeron-hizmet alımı vb. yollardan alınması sebeplerinden dolayı;

Yardımcı hizmetleri sınıfında görev yapan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hususunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını arz ederim.''

Ali Yalçın: 3 Bine Yakın Üyemiz Baskıyla İstifa Ettirildi - Memurlar.Net

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

MEMUR-SEN'DEN YHS ÇALIŞANLARI İÇİN AÇIKLAMA!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın daha önce kamuda çalışan 140 bin YHS personeli ile ilgili yaptığı açıklamada,  Yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personellerinin Genel İdari Hizmetler Sınıfı'na geçirilmesininve konu ile ilgili kargaşa olduğunu belirten Yalçın, personellere statü değişikliği yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Sivil memurlar sendikası ise konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamda, ''Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin hayatında büyük beklentilere yol açan 3600 ek gösterge en kısa zamanda sonuçlandırılmalıdır.'' dedi. 

Sivil Memurlar Sendikası