Bakan Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman! Bakan Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!

Birçok şehirde fındık sezonun sonuna gelinmişken fındık üreticileri de hasadını yaptıkları yeni sezon fındıkların satışı için piyasaları araştırmaya başladı. 

TMO'nun önceden "www.tmo.gov.tr" adresi üzerinden randevu verdiği üreticilerden, Giresun kalite fındığın kilogramını 84, levant kalitenin 82,5, sivri fındığın kilogramını ise 80 liradan alması üreticilerin bir kısmını hayal kırıklığına uğrattı. Gözünü serbest piyasaya çeviren fındık üreticileri ise fındık fiyatlarının yükselmesini bekliyor. 

En çok alımı yaparak piyasaya yön veren FERRERO'nin fındık alım fiyatını açıklamasının ardından piyasalar altüst oldu. FERRERO tüccarlara ve fabrikalara faturalı olarak 80 liradan fındık alacağını duyurdu. FERRERO'nin duyurusunun ardından 70 Lira bandında alım yapan tüccarlar ise piyasadan geri kaldı. TMO'nun aldığı fındığın parasını 2 ay sonra ödeyecek olması gibi nedenler de fındık üreticilerini FERRERO'ye yönlendirdi. 

5 Eylül 2023 fındık fiyatları ne kadar?

Serbest piyasada fındık fiyatları çok yakından takip edilirken fiyatlar Ordu’da 78-82 TL, Trabzon’da 74-79 TL, Sakarya’da 76-79 TL, Samsun’da 77-80 TL, Düzce’de 78-81 TL, Kocaeli’de 77-80 TL aralıklarında değişim gösteriyor.