Ömer Koray Uzun, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.Uzun, "2022 yılının başından itibaren yeni bir ortaklığa başladım. Uzun zamandır birlikte iş yaptığımız uluslararası bir şirket, Alman şirketi. Özellikle büyük liglerde, dünyada uluslararası oyuncuları var.

Bayern Münih'e Xabi Alonso'dan kötü haber Bayern Münih'e Xabi Alonso'dan kötü haber

Biz de eski şirketimle beraber özellikle 2010-2020 yılları arasında Türkiye'den yurt dışına birçok oyuncu transferi yaptık. O dönemde giden oyuncuların yaklaşık yüzde 50'sinin transferini gerçekleştirdik. Yine bu hedefle uluslararası bir yapı halini aldık. Bunun dışında da şirketin Avrupa'da forma giyen önemli oyuncuları var. Türkiye'ye de son derece iyi ve kaliteli oyuncular getirmek için işbirliğine imza attık. Daha önce de bu şirketle çok büyük işler yapmıştık. Bir nevi iş resmiyete döküldü ve uluslararası bir hal aldı" diye konuştu.

Uzun, "Bu sene rakamlar bence ciddi anlamda düşecek. Zaten geçen sene de önceki yıllara nazaran rakamlar düşmüştü. Yeni çıkacak yasayla da yöneticilere birtakım sorumluluklar var. Kulüplerin ayakta kalması için yapılması gereken daha çok oyuncunun transferinin gerçekleşmesi.

Ama yapılır mı bilmiyorum. Daha çok genç oyuncuların oynaması gerek. 1, 2 kulüp dışında çok fazla genç oyuncu oynatan kulüp yok. Mecburiyetten, sakatlıklar vs. gibi durumlarda oynatanlar var. Tüm kulüpler değil ama genel anlamda böyle. Yeni transfer döneminde rakamlar düşecektir. Çok büyük yıldız isimler, çok büyük rakamlar alan isimler olmayacaktır. Dolayısıyla daha kısır bir transfer dönemi olabilir" şeklinde konuştu.

Ömer Koray Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla ilgili çok söylemler var ancak aksiyona maalesef çok geçilmiyor. Geçen sene nispeten genç isimleri gördük; ama bakıldığı zaman tesadüf eseri. Kart cezalıları, sakatlıklar oluyor. Bir plan, program dahilinde gerçekleşmiyor. Ancak kulüpler ve menajerler için çıkan kanun, TFF limitleri ve kur artışı gibi durumlardan dolayı bunun daha çok yapılması gerekiyor. Çünkü kulüpleri kurtaracak şey genç oyunculara yer verilmesi. Bunun için de onlara sabredilmesi gerekiyor. Bu oyuncuların daha çok oynaması ve bundan ekonomik olarak da fayda sağlamaları gerekiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte daha çok genç oyuncu oynar."

Uzun, "Berke çocukluk hayali olan kulübe, Fenerbahçe'ye gitti. 4 senede haksız eleştiriler de aldı. Berke 90'a yakın maç oynadı. Bunların 2 senesi Westerlo'da 1'inci kaleci olarak.

Fenerbahçe'de de geçen sene 19 maç oynadı. 5 büyük ligde, 2000 doğum ve sonrası oynayan kaleci sayısı son derece az. İtalya'da birinci kaleci olarak oynayan yok. Hollanda'da yok. Diğer liglerde de 1'er tane var. Bir elin parmaklarını geçmez. Berke aslında Avrupa'da tanınan bir kaleci. Genç milli takımlar, A Milli Takım'da çok genç yaşta oynamış bir oyuncu. Kariyeriyle ilgili Avrupa düşüncesi var. O yüzden biraz ince eleyip, sık dokuyoruz. Berke çok daha iyi yerlere gelecektir.

Genel olarak, özellikle sosyal medyada Berke'ye çok haksızlık edildiğini düşünüyorum. Sadece Berke değil, genç oyunculara ki, kalecilik bakıldığı zaman daha zor bir pozisyon. Avrupa'da çok daha iyi yerlere gelecektir. Transfer bu son ana kadar bilemezsiniz, ancak hedefi Avrupa'da kendini geliştirebileceği bir takımda oynamak. Takımların projeleri çok önemli. Bunların hepsini değerlendirdikten sonra karar alacağız. Yani herhangi bir ligden çok proje çok önemli" ifadelerini kullandı.