TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı.  

Ancak daha öncesinde de ağır iş yükü ve 3600 ek gösterge gibi nedenlerle iş yükü artan SGK emekçileri tabiri caizse EYT mağduru oldu. 

SGK emekçileri yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini isterken Büro İş Genel Örgütlenme Sekreteri Candan Ceylan, “En geç sabah 06:00’da 7/24’lük bir mesai diye tutanakta zaten açık açık var. Gece çalışması olacak, gündüz normal mesai saatlerinin üzerine binen ikinci bir fazla mesai olacak. İnsanların, bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. EYT öncesinde ulaşımlarımızın sağlanmadığını yemek ücretlerimizin bize verilmediğini konuşurken üzerine 7/24’lük bir mesaide ne olacağı belli değil. SGK personelini kimse köle sanmasın” açıklamasında bulundu. 

Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil' Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil'

''SGK emekçisi artık 'yeter', diyor''

SGK çalışanları 11 Mart günü Muğla'nın Bodrum ilcesinde aşırı iş yükü nedeniyle eylem yaptı. Büro Emekçileri Sendikası üyesi çalışanlar adına açıklama yapan Salih Turan, en az 100 memurun olması gereken SGK Bodrum'da 22 personel ile çalışmak zorunda bırakıldıklarını belirtti. EYT düzenlemesi ile yüklerinin arttığını belirten Turan, "Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi artık 'yeter', diyor. SGK çalışanları açlık sinirindaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet etmektedir" dedi. Turan, insan onuruna yakışır koşullarda çalışmak istediklerini ifade etti.