Torba yasa için beklenen düzenlemeler arasında taşerona kadro düzenlemesi de yer almaktadır. Kadro bekleyen taşeron işçiler, kadronun verilmesiyle birlikte sürekli işçi statüsüne geçecekler ve çeşitli sosyal haklardan yararlanabileceklerdir.
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, 90 bin taşerona kadro verilmesini öngören düzenlemenin Meclis'ten geçmesi beklenmektedir. Bu düzenlemenin 2. yeni torba yasa maddeleri arasında yer alması bekleniyor, ancak resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

2. torba yasada detaylar listelendi!

Toplamda yaklaşık 100 bin işçiyi kapsayacak olan düzenlemenin, önümüzdeki süreçte Meclis'e sunulması beklenmektedir. Ayrıca, ikinci torba yasa içerisinde memurların 3600 ek gösterge artışı, SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesi, evlilik kredisi gibi konuların da yer alması bekleniyor.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

2. torba yasa ile birçok önemli konuda düzenlemelerin yapılması ve emeklilik müjdesi verilmesi hedeflenmektedir. Ancak tasarının tam içeriği ve Meclis'te nasıl şekilleneceği resmi olarak açıklanmamıştır.