Doğum borçlanması, annelerin doğum yapmaları nedeniyle prim ödemelerini ertelemelerine imkan sağlayan sosyal güvenlik hizmetidir. Bu hizmet, annelerin doğum yaptıkları süre boyunca prim ödemelerini yapamamalarına ve bu durumu daha sonrasında gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

Bir dönem sigortasız çalıştırılan anneler ise o döneme dönük borçlanma hakkı talep ediyor. Uzun süredir taleplerini dile getiren mağdurlar bu konuda seslerini yetkililere duyurmaya devam ediyor.

EYT Doğum Borçlanması Nedir, Nasıl Yapılır? EYT Doğum Borçlanması Şartları  Nelerdir?

Nalan Esmeray'dan destek

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray SSK öncesi doğum borçlanması için sosyal medyada yetkililere seslenerek annelere destek oluyor.

#SGKöncesiDoğumBorçlanmasıNeOldu etiketiyle yapılan paylaşımlarda ''Yasa koyuculara soruyoruz! Geçim derdi ve evlatlarının geleceği için, hem evinde hem de işinde gece gündüz çalışan, beraberinde vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmenin temelini oluşturan anneler, Neden hak ve huzura kavuşmayı bekliyor!'' ifadeleri kullanıldı.