Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT formülleri üzerinde çalışmaya devam ederken bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile gündeme bomba gibi düştü. 

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

EYT yasası çıkarsa emekli olacak kişiler hakkında değerlendirmelerde bulunan Özgür Erdursun Türk modeli EYT formülü ile çözüm getirileceğini belirtti. Erdursun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan staj ve çırak mağdurları açıklaması ile yine gündem yarattı. 

STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILACAK-MI SON DAKİKA 2022: MESLEK LİSESİ STAJ BORÇLANMASI MECLİS'TE GÖRÜŞELECEK Mİ, ÇIRAKLIK SİGORTASI EMEKLİLİĞE SAYILACAK MI?

9 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde ilk işe giriş tarihi olan kişiler otomatik olarak EYT kapsamı içerisine girmişti. Ancak pek çok kişinin e-Devlet üzerinden yaptığı sigortalılık süresi sorgulaması sonucunda yanılgıya düştüğü ortaya çıktı. Pek çok kişi sigorta sorgulamasında yanlış ekranı kullandığı için yanıldı. 4A tescil başlangıç tarihi ile hizmete başlama tarihi farklı olan kişiler otomatik olarak EYT kapsamı dışında kaldı. 

SGK uzmanı EYT'de son dakika bombasını patlattı! Bir iyi birde kötü haber verdi, staj ve çıraklık mağdurları dikkat

4A tescil tarihi 1999 ve öncesi olan kişiler hizmete başlama tarihi bu tarihten sonra ise kapsam dışında kaldı. Çünkü staj sigortası ve çıraklık sigortası yapılan kişiler prim ödenmediği için EYT kapsamına alınmadı. Konu hakkında açıklama yapan SGK uzmanı Özgür Erdursun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan "Stajyer ve çırak olarak başlamış, sigorta kartını almış ama şimdi bu sigorta kartı şimdi işe yaramıyor diyorsunuz.

E o zaman neden bu kartı verdiniz? Bakan Vedat Bilgin bir açıklama yaptı. Açıklamasında staj ve çıraklık mağdurları için de bir çalışmamız var demişti. Buradan bunu da duyurmuş olalım. Yani çalışma var belki EYT ile beraber bunu da çözerler" değerlendirmesinde bulundu. Haberin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

 EYT'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN: EYT İLE EMEKLİ OLAN KİŞİLERE ÇALIŞMA YASAĞI GELİR Mİ, EMEKLİLİK SONRASI ÇALIŞMAK YASAKLANACAK MI?

Özgür Erdursun, Cem Küçük tarafından yapılan EYT formülleri açıklamasını değerlendirerek "Emekli olduktan sonra çalışma yasağının konulması bence yüzde 100 mantıklı bir iş olur. Ama Türkiye'de bu sistemde olmaz. Hiç kimsenin çalışmasını yasaklayamayız bu arada. Emekli olan bir kişiye siz düşük bir emekli aylığını verirseniz bu kişi nasıl geçinecek. Ama yüksek maaş verirseniz, kirasını, giderini karşılarsa bu kişiye diyebilirsiniz. Böyle bir zorunluluk gelirse EYT ile emekli olmaz, çalışmaya devam eder. EYT ile sadece işsiz olan kişilerin de emekli edilmesi gibi bir konu mu gündeme gelecek bilemiyorum" dedi. 

KAYNAK:Emlak365