Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Ali Tezel, 1999 öncesinde kurumlarda staj ve çırak adı altında mesleki deneyim kazanmak için giren ve ardından 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmayarak mağdur edilen kişiler hakkında kritik açıklamalarda bulundu. 

Ankara'da eylem: Emeklilikte staj başlangıcı dikkate alınsın - Dünya  Gazetesi

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR!

Staj ve çıraklık mağdurları Ankara mitinginin ardından büyük bir İstanbul mitingine hazırlanıyor. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu büyük buluşma için tarihi 4 Şubat  2024 Pazar tarihi olarak belirlemişti. Ancak yapılan bir diğer açıklama ile tarihin ertelendiği belirtildi. 

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonundan yapılan yeni bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Kıymetli Dava Arkadaşlarımız,
Özellikle Ankara Mitingi'mizin bir hafta ertelenmesinden sonra İstanbul takvimi için de bir daralma olmuştu. İllerdeki dernek başkanlarımız dava arkadaşlarımızın aradaki zamanın çok az olmasından dolayı İstanbul Mitingi'miz için organize olamadıklarını bunun mitingimizin sönük geçmesine sebep olacağını belirttiler. Gerek Federasyon ekibimiz, gerek Başkanlar Kurulumuzun ortak kararı ile Büyük İstanbul Mitingi'mizi 18 Şubat 2024 saat 12.00-15.00 tarihine almaya karar verdik. Saygılarımızla."

Staj ve Çıraklık mağdurları Ankara'da buluştu, “Bizler kandırılan  çocuklarız” - Medyabar

SGK UZMANINDAN STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Ali Tezel Staj ve Çıraklık mağdurları için kritik bir açıklama yaptı. Mağdurlar için yaptığı uyarılarda şu cümlelere yer verdi:

Sabah gözaltına alınan Ali Tezel serbest bırakıldı | Independent Türkçe

“Staj ve çırakların 1987 yılından itibaren bir mağduriyeti var. 3308 sayılı kanundan itibaren var. 1987 yılında Turgut Özal bu soruna çözüm bulmuştu. İsteyenler tıp ki askerlik borçlanması gibi çırak ve staj sigortalarını satın alsınlar onları başlangıç yapalım demişti. Bunun süresi 1988’de bitti. Staj ve çıraklık mağdurları da bunu istiyor. O süreyi bize borçlanma hakkı verin, bir borçlanalım parasını ödeyelim ve başlangıç sayılsın diyorlar. Burada yerden göğe kadar haklılar. Eylemlerine devam etsinler, ara vermesinler. Mart’tan sonra 4 yıl seçim yok. Bunu da unutmasınlar”