Avrupa'da korkutan salgın alarmı: Sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılıyor Avrupa'da korkutan salgın alarmı: Sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılıyor

Yapılan araştırmalar sonucunda dünya çapında 56 milyon kişinin saç dökülmesi sorunuyla mücadele ettiği öğrenildi. Yayımlanan verilere göre 35 milyon erkek ve 21 milyon kadın, yoğun saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Öte yandan doğal ve besleyici kürler ile saç dökülmesini önlemek de mümkün.

Aşırı sıcaklar saç dökülmesi sorununu artırıyor

Ağustos ayının gelmesiyle sıcaklıklar yoğun şekilde kendini göstermeye başladı. Sıcak ve nemli hava, saç derisinde ter ve yağ birikmesine neden oluyor. Bu durum saç dökülmesi sorununu da beraberinde getiriyor.

Saç dökülmesini önleyen o mucizevi formül; soğan kürü…

İlk olarak iki tane soğanı doğrayıp bir tencereye koyun. Ardından üzerlerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynayan soğan suyunu saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı bir bone veya havlu ile örtün ve yaklaşık 2 saat bekleyin. Son olarak saçlarınızı yıkayarak kürü çıkartın.

Böylelikle soğan, saçın uzamasını hızlandırmak ve beslemek için uzun seneler boyunca kullanılan doğal bir bileşendir. İçerdiği kükürt, saçın ana yapı taşı olan keratin üretimi için önemlidir. Kükürt aynı zamanda saç köklerinin güçlenmesine ve saçın kırılma ve hasara daha az eğilimli olmasına yardımcı olur.

Öte yandan soğan, kafa derisi enfeksiyonlarıyla mücadelede etkili olabilecek özelliklere de sahiptir. Bilindiği üzere soğan suyu alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu sebeple bu kürü yapmadan önce cildinizde bir test yapmanız önerilir.