Google Podcast uygulaması dünya çapında sadece Android cihazlara 500 milyondan fazla yüklendi. Podcastleri keşfetmek isteyen kullanıcılar için öne çıkan uygulamalardan olan ve 5 yılı aşkın süredir kullanılan uygulama hakkında sevenlerini üzecek haber geldi.

VERİLER YOUTUBE MUSIC UYGULAMASINA TAŞINMALI

Şirket, Google Podcasts uygulamasının 2024 yılı içinde yayın hayatına son verileceğini duyurarak kullanıcılara uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, kullanıcıların verilerini YouTube Music uygulamasına taşıması istendi. Bu şekilde, podcast dinlemek isteyen kullanıcılar artık YouTube Music platformu üzerinden istedikleri kanallara erişim sağlayabilecek.

SONLANDIRILMIŞ HİZMETLERİN LİSTESİNE NEREDEN ERİŞİLEBİLİR?

Sonlandırılmış hizmetlerin listesine ulaşmak için Cody Ogden tarafından açılmış killedby.google.com sitesi ziyaret edilebilir. Google tarafından geçmişte kapatılan bazı önemli uygulamalar ise şöyle:

Yerli ve milli aracımız TOGG zırhlandı! Yerli ve milli aracımız TOGG zırhlandı!

Google Glass

Google Stadia

Google+

Google Hangouts

VERİLER BELLİ BİR SÜRE DAHA KORUNACAK

Öğrenilen bilgilere göre veriler temmuz ayına kadar korunacak. 

Google Podcasts uygulaması, kullanıcılarına temmuz ayına kadar verilerini kaydetme imkanı sunuyor. Bu bağlamda podcast listelerini dışa aktarmak isteyen kullanıcılar şu an da bu eylemi gerçekleştirebilir.