Sosyal medyada sık sık gündeme getirilen konulardan birisi de ehliyet affı. Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren ehliyet affının ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Ancak, ehliyet affı yasasının ne zaman çıkacağı yönünde somut bir adım henüz atılmadı. Kaza ve yaralanmaya sebep olmayan milyonlarca sürücü ehliyet affının çıkmasını bekliyor.

Trafik Sigortası Taşımak Zorunlu mu ?

Mustafa Sarıgül kanun teklifi sunmuştu

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ehliyetine el konulanların bir defaya mahsus affedilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi sunmuştu. TBMM Başkanlığına sunduğu teklifin yasalaşması halinde ehliyetlerine el konulan, geçim kaynağı şoförlük olan vatandaşların da tekrar işlerine dönme imkanı bulacağını dile getirmişti.

Kanun teklifine ilişkin henüz somut bir adım atılmadı.

Ehliyetin el konulmasına sebep olan bazı durumlar

Hız sınırlarını aşmak, alkollü araç kullanmak, ölüme sebebiyet verecek kazalara karışmış olmak, stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak, 100 ceza puanına ulaşmak, sağlık durumunun bozulması gibi farklı sebeplerden vatandaşların ehliyetine el konuluyor. 

Ölüme sebebiyet vermeyen, kazaya karışmamış, madde bağımlılığı olmayanların bir defaya mahsus affedilmesi için meclisten müjdeli haber beklenmeye devam ediliyor.

MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 4 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 4 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Zeynep Peksoy