TBMM'nin önceki günkü oturumunda ehliyet affı düzenlemesi gündeme geldi.

İYİ Parti'nin gündeme getirdiği konuda Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, sayıları 1 milyondan fazla olan ehliyet affı bekleyen vatandaşların bu sorunlarının çözülmesi gerektiğine yer verildi. Yapılan açıklamada Erelk şu ifadeleri kullandı:

"Her şeye çare bulan, her şeye müjde veren siyasi irade bu gençlerimizin feryadına da kulak versin.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Yine, doğal gaz yardımı alan aileler için teşekkür ediyoruz ama doğal gaz kullanılmayan kırsal kesimde tüpün 350 lira civarında olduğu bir ortamda onlar da tüp yardımı istiyorlar. Bunu da bilgilerinize sunayım.

Sosyal medyada artık dillerinde tüy biten bu ehliyet affıyla bir müjde beklentisi var. Biz, AK PARTİ’li arkadaşlarımıza “Yaklaşık sayıları 1 milyonu bulan ve ölümlü kazaya karışmamış, ekmeğini alın teriyle, ehliyetiyle kazanan bu vatandaşlarımızın mağduriyetine son verilerek ehliyet affı çıkarılıp ehliyetlerine kavuşması sağlanmalıdır.” diyoruz.

Bir de bu muayene ücreti var. Motorlu taşıtlar vergisini yüzde 22’den 65’e düşüren Sayın Cumhurbaşkanın muayene ücretini de bir güzellik ve iyilik yaparak yüzde 65 oranında indirip makul ve mantıklı bir seviyeye getirmesi Türk vatandaşının beklentisidir diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum"