AK Parti Sözcüsü Ömer çelik yaptığı son açıklamalarda Mart ayını işaret etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, " "(EYT'lilere ilişkin) Mart ayında neticelenir diye düşünüyorum" dedi.

EYT'LİLER MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK? 

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "EYT'iler mart ayında maaşlarını alacaklar. EYT düzenlemesi muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak. EYT’de teknik çalışmayı Bakanlık bitirdi, kanun teklifi haline getiriliyor."

EYT'DE KIDEM TAZMİNATI

EYT'lilerin kıdem tazminatı noktasında işverenlere Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek verileceği belirtildi. EYT düzenlemesinden faydalanmak için işyerinden ayrılan, kıdem tazminatı alan ama işine devam etmek isteyen işçiye özel 5 puan SGK destek primi indirimi yapılacak.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

EYT ile ilgili henüz yasalaşma süreci gerçekleşmediği için şu an yapılan müracaatlar geçerli olmayacak. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK'ye yapılacak.