İHA'nın haberine göre Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Hatay'da deprem esnasında yıkılan kuyumcuları yağmaladıkları tespit edilen kişilere yönelik harekete geçti. Teknik ve fiziki takip sonucu 5 şüphelinin İstanbul'a geldiğinin tespiti edildi. Esenyurt'ta kaldıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Şüpheli Mehmet G.(28), Ahmet I (36), Hülya N.(31), Zekiye B.(33) ve Erdoğan T.(41) yapılan operasyonla yakalandı.

Bakan Tekin’den atama açıklaması: Öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladık Bakan Tekin’den atama açıklaması: Öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladık

Yapılan aramada 32 parça yaklaşık 400 gram ağırlığında kolye, yüzük ve küpe, 2 adet yarım altın, 4 adet çeyrek altın, 1 adet gümüş tespih, 1 adet kol saati ve bin 415 TL ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin altınları bozdurdukları ve bu parayla da lüks araç satın aldıkları belirlendi. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.