Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı Rusya topraklarına bağlayan ve Kreç Boğazında yer alan Kırım Köprüsü'nde öğle saatlerinde büyük patlama meydana geldi. 

Zelenski'den Çin'e çağrı: Ne kadar çok ülke olursa... Zelenski'den Çin'e çağrı: Ne kadar çok ülke olursa...

Kırım Köprüsü Kerç Boğazı üzerinde Kırım'daki Kerç Yarımadası ile Krasnodar Krayı'ndaki Taman Yarımadası arasında bulunmaktadır. Köprünün uzunluğu yaklaşık 19 kilometredir ve 3,6 milyar dolara mal olmuştur.

Peki, bu köprünün önemi ve özelliği nedir?

Kırım Köprüsü 19 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa'nın en uzun köprüsü olarak bilinmektedir. Kremlin, 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı Rusya anakarasına bağlama sözü vermişti. Bunun ardından yaklaşık 100 yıldır konuşulan köprü projesi hayata geçirilmişti.

ABD donanmasının yüksek lisans ve doktora eğitimi veren okulu Naval Postgraduate School'dan Jan Emmerich, Moskova'nın köprü sayesinde Kırım'daki stratejik kontrolünü güçlendirdiğini ve Kiev üzerinde sürekli ekonomik ve siyasi baskı uyguladığını savunuyor.

Emmerich ayrıca uluslararası sulardan geçen Kerç Köprüsü'nün, Rusya'nın uluslararası hukuk ve anlaşmaları nasıl yorumladığını gösterdiğini yazdı. Emmerich'e göre köprü ayrıca ''Rus büyüklüğünün dirilişini'' simgeliyor ve Putin için bir anıt anlamına geliyor.