Halk sağlığı yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere ve İskoçya'da toplam 37 maymun çiçeği vakadaha tespit edildiğini ve toplamı 57'ye çıkardığını söyledi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı ve İskoçya Halk Sağlığı Kurumu, İngiltere'de ve sınırın kuzeyinde otuz altı doğrulanmış vaka bulunduğunu söyledi.

UKHSA, pozitif test etmeyen veya semptomları gelişmeyen teyit edilmiş vakaların yüksek riskli temaslı vakalarına 21 güne kadar izole edilmesini tavsiye ettiğini söyledi.

Ayrıca, semptomatik enfeksiyon ve ciddi hastalık riskini azaltmak için yakın temasta bulunanlara sunulan çiçek hastalığı aşısı malzemeleri satın aldı.

Baş tıbbi danışman Susan Hopkins, temas izlemenin, su çiçeği benzeri bir kızarıklığa neden olan virüsün yakın temasta yayılmasını sınırlamaya yardımcı olduğunu söyledi .

Virüs yakın temas yoluyla yayıldığından, herkesi olağandışı kızarıklık veya lezyonlara karşı dikkatli olmaya ve herhangi bir semptomu varsa cinsel sağlık servisine başvurmaya çağırıyoruz” dedi.

"Birleşik Krallık ve Avrupa'daki son vakaların kayda değer bir kısmı gey ve biseksüel erkeklerde bulundu, bu nedenle bu erkekleri semptomlara karşı uyanık olmaya özellikle teşvik ediyoruz."

İngiltere'deki ilk maymun çiçeği vakası, 7 Mayıs'ta, hastalığın endemik olduğu Nijerya'dan yeni dönen bir hastada açıklandı.

Sağlık yetkilileri geçen hafta daha fazla vakanın seyahatle bağlantılı olmadığını ve toplumdan bulaşmanın görüldüğünü söyledi.

Bununla birlikte, genel nüfusa yönelik riskin son derece düşük kaldığını da eklediler.

Bakan Koca duyurdu! Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler Bakan Koca duyurdu! Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler

Bu haberde kaynak ANews'tir.