Geçtiğimiz haftalarda patlak veren Rusya-Ukrayna savaşında her gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Rus işgalcilerin Ukrayna'nın belirli bölgelerinden dışarı çıkıp ülkenin batısındaki bazı kentleri de vurmaya başlamıştı.

Rus işgalciler son olarak bu sabah Polonya sınırındaki Ukrayna askeri üssüne sekiz füzeyle saldırdı. Sınıra yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki üste NATO'nun önderliğinde Ukraynalılar'a eğitim verilen Uluslarası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu.

En Az Dokuz Kişi Öldü!

Haberin ardından gözler Ukraynalı yetkililere çevrildi ve yetkililer de haberi doğruladı. Bununla beraber yöneticiler saldırıda en az dokuz kişinin hayatını kaybettğini ve çok sayıda da yaralı bulunduğunu açıkladı.

Saldırı sonucu ülkenin birçok yerinden siren sesleri yükseldi. 

rusya-natoyu-vurdu

Rusya'nın Hamlesi Şaşırttı

İşgal sınırlarının dışına çıkmaya başlayan Rusya, ilk kez bu kadar batıda bir noktaya ateş açtı ve uluslararası bir alana saldırmış oldu. Rusya'nın bu tavrının ve hamlelerinin altında yatan sebebin,  iki ülke arasındaki savaşın başka alanlara da yayılması isteği olduğu düşünülüyor.

NATO ise bu hamleye dair henüz bir açıklama yapmadı.

Bakan Fidan Pakistan'da: İkili ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak hedefimiz Bakan Fidan Pakistan'da: İkili ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak hedefimiz