Emekliliği 1 gün ile kaçıran 2000 sonrası SGK mağdurlarının durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Sigorta girişi 2000 sonrasında olanlar da emekli olabilecek. İşte detaylar...

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN KAPI ARALANDI

EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca kişi emeklilik hakkı elde etti. Erken emeklilik düzenlemesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta girişi 2000 yılından sonra olanları işaret etti.  Bakan Bilgin. emeklilik hakkı elde edemeyen 2000 sonrası SGK girişine sahip vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu. 

EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar için yeni bir fırsat sunulduğunu belirten Bakan Bilgin, ev hanımlarına da erken emeklilik hakkı tanınacağını belirtti. Bağ-Kur'lular için de prim eşitleme imkanı tanınacağını aktaran Bilgin, çalışmayan ev hanımlarının prim ödemelerinin de devlet tarafından sağlanacağını aktardı.

8 YIL DAHA ERKEN EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

Seçime 1 haftadan daha az bir süre kala emeklilik için seçim kampanyaları devam ediyor. AK Parti seçim beyannamesi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni emeklilik detaylarını da paylaştı. Seçim sonrasında erken emeklilik için yeni düzenlemelerin yapılacağını belirten Başkan Erdoğan, vatandaşların yüzünü güldürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilik detaylarını aktardı.

EYT düzenlemesinde prim şartına takılan vatandaşların yeni düzenleme ile birlikte 8 yıl daha erken emekli olabileceği duyuruldu. Sigorta girişi 1999 ve 2000 sonrasında olanların yararlanabileceği aktarılırken ev hanımlarının da isteğe bağlı sigorta primlerinin ödenmesi durumunda emeklilik hakkından yararlanabileceği vurgulandı. Ev hanımlarının çocuk sayısına göre daha erken emekli olabileceği belirtilirken Bağ-Kur’lular içinde birim eşitleme imkanı sunulacağı söylendi.

KAYNAK:https://www.karar.com/