EYT yasası çıktığından beri seslerini yetkililere duyurmaya çalışan staj ve çıraklık mağdurları, etkinlik düzenlemeye devam ediyor. Staj Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman ile staj ve çıraklık mağdurları Sakarya'da bir araya gelirken yeni bir gelişme yaşandı. Bugün saat 14:00'da Kadıköy İskele Meydanı'nda basın toplantısı gerçekleştiren EYT Federasyonu, staj ve çıraklık hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Ben de bir staj mağduruyum. Açıkça söylüyorum burada da kandırıldık. Staj ya da çıraklık yaparak iş hayatına başlayan bütün arkadaşlarımın elinde eskiden verilen ve o zamanki adıyla SSK kartı olan kartlarımız var. Bunların üzerinde net şekilde SSK lı olduğu ilk tarih yazıyor. Hepimiz SSK girişlerimizi bu tarih olarak bildik. Haklarımızı da buna göre hesapladık. Sonra çalışma hayatımızın içindeyken bir de baktık ki aslında bu tarih emeklilik hesabı yapılırken dikkate alınan tarih değildir. Evet tamam sonrasında açıklamalar yapıldı. Sağlıktan faydalanmak için verilen bir tarih olduğu ifadelerine yer verildi. Ama aynı zamanda bazı meslek grubundaki kişilerin staj yaptıkları süreleri borçlanarak emeklilik hesabına saydırabildiğini de biliyoruz. Yurtdışı borçlanmalarla Staj ve çıraklığın geçerli olduğunu da biliyoruz.  İşte bu durumda da kendiliğinden bir adaletsizlik ortaya çıkıyor. Bu konu imtiyaz verilecek bir konu değildir. Uygulamada adaletsizlik vardır. Çifte standartlık var. Tüm staj ve çıraklık mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımız, o genç yaşında aynı şartlar altında, aynı saatlerle, aynı tehlikeli ortamlarda üstelik de daha düşük ücretlerle çalıştırılırken bu çalışma sürelerinin emeklilik hesabına sayılmıyor olması kabul edilemez bir adaletsizliği de ortaya çıkarmaktadır. Staj ve çıraklığın SSK başlangıcı sayılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.